Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че саботьори са засилили опитите

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че саботьори са засилили опитите
Коментари Харесай

Лукашенко се оплаква от наплив на саботьори към Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че саботьори са засилили опитите си да обхванат в републиката и изиска съответните служби да подхващат нужните ограничения, оповестяват ТАСС и БелТА.

" Не можахме да отложим тази среща - ситуацията ни постанова да реагираме на последните събития. Ето за какво на държавното управление, службите по защитата, сигурността и правоохранителните органи са дадени инструкции да разработят сериозни ограничения за попречване на проникването на разнообразни диверсанти на територията на Беларус ", уточни президентът на съвещание на държавното управление.

" Тези случаи зачестиха в последно време. Ето за какво бих желал да изслушам предложенията за цялостни контрамерки ", добави Лукашенко.

Ситуацията към Беларус остава напрегната, НАТО натрупва своя боен капацитет покрай беларуската територия и се правят провокации на границата, предизвести беларуският водач.

Председателят на Комитета за държавна сигурност на Беларус Иван Тертел заяви, че получените разследващи и други данни сочат, че се чака обстановката към Беларус да се утежни доста.

Днес Лукашенко свика държавно съвещание с присъединяване на ръководителите на службите по защита и правоприлагащите органи, на което се концентрира върху въпросите на сигурността, законността и реда и отбраната на държавната граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР